Hoe decadent kan een radiostation doen om op te vallen? Waarschijnlijk las u het vanochtend in de krant (als u het geluk heeft dat er geen Q-music opstaat op uw werk). Q geeft een ruimtereis cadeau (een ruimtereis!). Afgezien van het feit dat een raket de ruimte insturen ten eerste verschrikkelijk slecht is voor het milieu (zagen over de opwarming van de aarde en de slechte zomers zijn constanten na de weerberichten op verscheidene zenders,  maar eens een beetje kritisch en milieubewust nadenken vooraleer men beslist een dergelijke prijs uit te reiken gaat hen dan weer te ver), kan het geld dat aan een dergelijk folieke gegeven wordt voor andere en overduidelijk betere doelen besteed worden (daar hoef je helemaal geen wereldverbeteraar voor te zijn). Wat papzak Ornelis ook mag beweren, ik denk niet dat het de natte droom is van vele Vlamingen om de ruimte in te gaan. Wat hen echter waarschijnlijk wel niet zal weerhouden om mee te doen, want achja, het is gratis. Decadent en degoutant.

Ten tweede: wat bezielt de mensen om goede liedjes te verkloten door er op te gaan r en b-en? En al die mottige covers die op niets trekken? Tainted love bijvoorbeeld, of Africa van Toto, of, of..?

Ten derde: waarom is Brussel Midi afgeschaft? Het was altijd leuk om uw boterhammekes op te peuzelen en ondertussen naar Dave Peeters zoetgevooisde stem te luisteren. En nieuwe mensen te leren kennen. En nog eens een redelijk goed interview te horen. Hebben ze dan eens een sterk programma, voeren ze het af.

Tss, de radio is om zeep.

Advertenties