Dacht ik nu juist een postje te gaan schrijven over de soms zo grappige slogans of cadeautjes van lokale politici, waarmee men stemmen tracht te ronselen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, en dan las ik vanochtend dit in de krant: “Kristien Hemmerechts trekt posters Vlaams Belang los”. Well waai heey respect voor Kristien! En haha!

Extremely funny trouwens wanneer posters voor de gemeenteraadsverkiezingen opeens een metamorfose ondergaan en waardoor burgervader Jacques de Ruyck algauw voorzien wordt van een pruik, twee grote oren, een bos boven zijn hoofd… en van respectievelijk een P, K en ST voor zijn achternaam. Aan de anders zo nietszeggende gevels van huizen zie je nu posters verschijnen die letterlijk en figuurlijk dan – kleur geven aan een huis en aan diens inwoners. Gerda is een VLD’er! Kathy haar pa komt op voor de CD&V! Dokter G. voor het Vlaams Belang (als de chirurg in kwestie een allochtoon op zijn operatietafel liggen heeft… zou hij dan minder zijn best doen?). En Kristien maar posters van het Vlaams belang lostrekken. Een beetje puberaal misschien maar het statement! Het statement!

De lokale afdeling van het Vlaams belang ziet er, aldus de krant, veel meer in, edoch zullen zij geen klacht indienen. Desalniettemin verwijt hun fractieleider Hemmerechts onverdraagzaamheid en verbeten fanatisme. Hoort wie dat het zegt.

Maar de slogans dus: indertijd was Verhofstadt van zijn fiets gevallen in Leerne, en de plaatselijke eerste schepen Jantje Vermeulen had daar een fantastische slogan voor gevonden: “Als Verhofstadt valt, staat Jan klaar” Of iets azo. Of Steven vdp die bruisballen uitdeelt ‘voor een bruisende stad!’. Of dezelfde Jan Vermeulen die voorstelt om ‘niet terug te Deinzen..’. Geef toe, sommige zijn waarlijk goed gevonden.. Kent u daar er nog..?

Advertenties