Frans C. is een fenomeen. Hier op kot toch. Hij is tevens ook onze kotbaas. En van een rare soort. Geeft altijd op ongepaste tijden ongepaste commentaar, die bovendien vaak nergens op slaat.
Gisteren zaten we gezamenlijk in de keuken, een beetje ons beklag te doen over de Fraans. De Fraans heeft het namelijk niet zo bekeken op privacy. Klopt op de deur en komt zonder antwoord af te wachten binnen. Dat hij zo ooit eens een studente in een redelijk intiem moment gestoord heeft, lijkt hem niet te deren… en daarom doet hij het nog steeds. Maar ach, gisteren kwam hij toekijken op hoe ze de chauffage maakten..
Nu had der Frans vorige week een artikel uit de gazet geknipt, en dat opgehangen in de keuken. Titel van het stukje was “Eco-politie controleert kot”, wat eigenlijk gewoon ‘nuttige wenken voor een kotstudent’ waren, oeeuwjeeah. Gisteren stond Frans voor de deur. “Wiiii, hier komt de eco-politie! (ja, van rijmen heeft onze Frans wel kaas gegeten). Wat bij mij een wenkbrauw-optrek -reactie uitlokte. “Haha”, lachte Frans met zijn eigen grapje. “Veel energie zult ge deze week wel niet verspild hebben he! Ge had geen verwarming!”.
Ik kon hem slaan.
Advertenties